Dr. Elnurə Mustafayevaya sual vermək üçün, mətni daxil edin. Suallar 1-2 gün ərzində cavablandıralacaq. Əgər sualınıza dərhal cavab almaq istəyirsinizsə, 055 285 54 80 nömrəsi ilə, Dr.  Elnurə Mustafayevaya ilə əlaqə saxlaya bilərsiniz.

 

 

Ginekoloq - Elnurə Mustafayeva. Sonsuzluq və süni mayalandırma uzmanı. 2000-2006 Azərbaycan dövlət tibb universitetinin 1-ci müalicə –profilaktika fakültəsində təhsil alıb, bitirmişdir. 2006-2007 Bakı şəhərində internatura keçmişdir. 2007-2009 Ukrayna tibb akademiyasında kliniki-ordinatura proqramı üzrə təcrübə və nəzəri təhsil almışdir. 2009-2010 Ukrayna perinatoloji mərkəzində obsetrik və ginekoloji ultrasəs müayinəsi, dopler, ayrintılı ultrasəs təhsil kursu keçmişdir. 2010-2012 Ege universiteti qadın xəstəlikləri və doğum kafedrasında həkim ginekoloq kimi fəaliyyət göstərərək staj keçmişdir. 2012-ci ildən bu günə qədər isə, Jinemed qrupunda olaraq Baku medical plaza suni mayalandirma mərkəzində fəaliyyət göstərir. American society of reproductive medicine (ASRM) üzvüdür. Bir çox Avropa ölkələrində və Amerikada sonsuzluq və qadın xəstəlikləri doğum üzrə konfransların və kursların iştirakçısı olmuşdur.

Həkimə sual!
Salam hekim,3 ayliq hamilelikde leykosit artimi ve sidik bulaniqligina gore birde qrip hal hazirda.bazosid yazilib gunde 2defe 12 saatdan bir.bazosid antibiotikinin ana betnindeki 3ayliq usaga zereri varmi?
Sualın müəllifi: Cemile Sualın yaranma tarixi: 26.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, əgər qızdırmanız 38-i keçməyibsə heç bir antibiotik istifadə etməyə dəyməz. Uroloji konsultasiyadan keçməniz məsləhət görülür və bol-bol su içməyi məsləhət görürəm sizə. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

salam menim 33 yaşım var bir qızım var 10 yaşında bir neçe abort olunmuşam axırıncı hamileliyimi saxlamaq istedim lakin 3 aylığında mikrob oldu deye uşağı itirdim.indi bir sey mene qaranlıq dır aybaşım az olur..ancaq yoxlatdırmışam problem yoxdur..men ne edim nece edim aybaşım tez kesile bilermi ...ve birde mikroblarımı deqiq yoxlatdırmaq üçün hansı müayine etdirim ve derman çoxmu qebul etmek lazım? neçe ay müalice olunmalıyam ki mikrob o-a ensin..tesekkür
Sualın müəllifi: pervane Sualın yaranma tarixi: 25.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, abortdan sonra, yəni küretaj prosedurundan sonra əgər aybaşılarda qanama azlığı yaranırsa, ilk olaraq Aşerman sindromundan yəni uşaqlıq daxili yapışıqlıqdan şübhə edirik. Bu zaman endometrium incə olur və qanama da az olur, həmçinin qəhvəyi rəngdə ləkələnmələr ola bilir. Bunu çox asanlıqla USM-də və belə deyək həkim uşaqlığı su ilə doldurub ultrasəs müayinəsi edərək asanlıqla bilir ki, bu problem sizdə var ya yox. İlk öncə bunu aydınlaşdırmaq lazımdır. Ümumiyyətlə bütün suallarınıza cavab verilməsi üçün ümumi ginekoloji müayinədən keçməlisiniz. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

salam Elnure xanim, mende 1ci uwaq kesr oldu, uwaq canaq geliwi idi deye doguwa goturmediler, uwaq olandan sonra mende aybawi, 12-15 gune qeder uzandi. evvel 6-7 gun olurdu agrisiz, indide agrisizdi, ama cox olur, bir iklden sonra uzum de sizanaqlar cixmaqa bawladi, evvelller hec olmurdu, onuda deyimki qawinma var idi mende , sepkiler sizanaqlarda hemen vaxt cixmaqa awladi, mualice olundum qawinma kecdi, ama sepkiler qalib, men bilmek isteyirdim bu neden ola biler?neyden analiz verib baxmaq lazimdi? cox sagolun
Sualın müəllifi: inara Sualın yaranma tarixi: 25.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, əgər hələ də aybaşı 12-15 gün olursunuzsa, o zaman sizi ciddi şəkildə müayinə edib düzgün-doğru istiqamət vermək lazımdır. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam xanim mende bilmirem nedendise aybawidan qabaq qeribe qoxu gelir
Sualın müəllifi: Efsane Sualın yaranma tarixi: 24.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, bakterial vaginoz ola bilər, amma baxmaq lazımdır. Dəyərləndirib müalicə yazmaq lazımdır sizə. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

salam hekim yoldawim spermaqrammadan analiz verdi ama 1 gun kecib elaqeden. netice duz cixar yoxsa tezeden analiz vermelidi?
Sualın müəllifi: salam Sualın yaranma tarixi: 24.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, 1 günlük cinsi pəhriz zamanında analiz doğru çıxır. Təkrar verməyə ehtiyac yoxdur. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam hekim.Mende proklatin 513,2 olubdur.Bununla hamile qala bilerem?Birdeki proklatin normalda neçe olmalidir?
Sualın müəllifi: Aysel Sualın yaranma tarixi: 24.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, əgər analizin referansında normativlər 530-a qədər göstərilibsə o zaman 513 normal sayılır. Əgər 30-a qədər göstərilibsə bu normativ çox-çox yüksəkdir. Bunu dəqiqləşdirmək lazımdır. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam.menim sonuncu adetimden 8-10 gün kecib.hcg analizi verdim.198 çixdi.sizce bu netice asagidi? Ola bilermi mayalanama gec baş verib??
Sualın müəllifi: Ukush Sualın yaranma tarixi: 24.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, bu nəticə normal hamiləlikdir. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam hekim 7 ayliq hamileyem medem joqa verir sodali su icirem ziyani varmi
Sualın müəllifi: nigar bayramova Sualın yaranma tarixi: 24.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, çox içmək sadəcə zərər verə bilər, əgər az miqdarda içirsinizsə problem yoxdur. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam xanim men yeni hamile qalmisham axrinci adet gunum 20.03.2017 olub test eledim 2 xett gosderib urey bulanma halsizliq var .Esas sualim qasiqda agrilarim var bilem isderdim bu normaldi ? Hele muaineye getmemisem ne vaxd getmeliyem?
Sualın müəllifi: Aysel Sualın yaranma tarixi: 24.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, bir an öncə müayinəyə getməlisiniz, çünki bu hallar düşük təhlükəsi ola bilər. Əgər elədirsə bu müayinədə təsdiqlənəcək və sizə uyğun bir müalicə təyin olunacaq. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam hekim,nisanliyam 1 aydan sonra toyumdu,Usm de dedilerki-Uşaqlığın konturu hamar Strukturası eynicinslidir 5,4smx4,2smx4,9sm,Sağ yumurtalıq 3.0smx2,4sm strukturası kistozdur,Sol yumurtalıq 2,4smx2,1sm.... Hekim men derecede narahat olmaliyam,ciddi bir sey varmii cox sag olun cavablandirdiginiz ucun
Sualın müəllifi: afaq Sualın yaranma tarixi: 24.04.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 27.04.2017

Salam, ciddi bir şey yoxdur, sadəcə vaxtlı-vaxtında aybaşı görürsünüzsə hamiləliklə əlaqədar da problemlə qarçılaşmazsınız toydan sonra. Yox əgər aybaşılarınızda gecikmələriniz varsa öncədən tədbir görməkdə fayda var. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

powered by smfaq