Dr. Elnurə Mustafayevaya sual vermək üçün, mətni daxil edin. Suallar 1-2 gün ərzində cavablandıralacaq. Əgər sualınıza dərhal cavab almaq istəyirsinizsə, 055 285 54 80 nömrəsi ilə, Dr.  Elnurə Mustafayevaya ilə əlaqə saxlaya bilərsiniz.

 

 

Ginekoloq - Elnurə Mustafayeva. Sonsuzluq və süni mayalandırma uzmanı. 2000-2006 Azərbaycan dövlət tibb universitetinin 1-ci müalicə –profilaktika fakültəsində təhsil alıb, bitirmişdir. 2006-2007 Bakı şəhərində internatura keçmişdir. 2007-2009 Ukrayna tibb akademiyasında kliniki-ordinatura proqramı üzrə təcrübə və nəzəri təhsil almışdir. 2009-2010 Ukrayna perinatoloji mərkəzində obsetrik və ginekoloji ultrasəs müayinəsi, dopler, ayrintılı ultrasəs təhsil kursu keçmişdir. 2010-2012 Ege universiteti qadın xəstəlikləri və doğum kafedrasında həkim ginekoloq kimi fəaliyyət göstərərək staj keçmişdir. 2012-ci ildən bu günə qədər isə, Jinemed qrupunda olaraq Baku medical plaza suni mayalandirma mərkəzində fəaliyyət göstərir. American society of reproductive medicine (ASRM) üzvüdür. Bir çox Avropa ölkələrində və Amerikada sonsuzluq və qadın xəstəlikləri doğum üzrə konfransların və kursların iştirakçısı olmuşdur.

Həkimə sual!
Salam hekim.bagiwliyin narahat edirem ve herkesden uzur isdiyem aciq sual verecem.hekim men uje 4 ay olarki aileliyem.son 1 aya yaxindiki munasibetde olanda en coxda yeni men yox ailem qutaranda ur bulanma keskin derecede olur.bir muddet sora kecib gedir.bu ned ola biler?birde ki testle hamileliyi yoxluyanda 1 ayi tamam olmamiw hamileliyi testde gosterir??onceden tewekkurler
Sualın müəllifi: Nabat Sualın yaranma tarixi: 26.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, dediyiniz əlamətlər, şikayətlər sırf olaraq psixoloji də ola bilər. Cinsi həyatınız yeni başladığı üçün belə hallar ola bilir. Əgər bu sizi çox narahat edirsə ginekoloq və psixoloqa müraciət etmənizi məsləhət görürəm. Hamiləlik isə, bəli, gözlədiyiniz aybaşı tarixinə 2-3 gün qalmışda hamiləlik testi əgər hamiləlik varsa test pozitiv ola bilər. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam Elnure xanim evvelce size tesekkur edirem her kesin sualina cavab yazdiginiz ucun.meni narahat eden bir sual vermek isteyirem size.12 heftelik hamileyem usemde oldum mene dedilerki usagin boyun olcusu 2tam onda 4du sora basqa hekime getdim orda dediki 2tam onda 2di cox qorxuram usagda prabelm olmasinda sizce bu heftelerde nece olmalidi normal olculer?bu olculerle xeste dogula biler usag?
Sualın müəllifi: Ayan Sualın yaranma tarixi: 26.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, uşağın ənsə qalınlığı 3-ə qədər norma hesab edilir. Amma 2-ni keçəndə həkimlər bir az əndişə duyurlar. Ən yaxşı yolu ikili test vermənizdir. Yəni ənsə qalınlığı uşağın baş büzdüm ölçüsü və iki hormon alınır sizdən və bilgisayarda hesablanır. Bu sistemi bu ikili test testi olan klinikalara müraciət edib bir öncə bu testi verin, çünki testi ən son vermə zamanınız 13 həftə 6 günə qədərdir. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam.son menstruasiya tarixi 3fevral ayin 8i bitme tarixi.ovulyasiya 17ne duwurdu. 12i,17i elaqe olub ama qizliq acilmiyibsa hamilelik mumkundur?ayin 19dan medede yungul agri olur goyneme kimi urey bulantisi arabir qarinda ani agri.demek olar hergun baw gicellenmesi en cox da son 2gun (24.02_25.02) bugun seher durandan bawin firranmagi.durmadanda urey bulantisi cox zeif. urek doyuntuleri artib.menstruasiya tarixine 6gun qalib.hamilelik baw veribse ne zaman biliner testle?
Sualın müəllifi: Gunel Sualın yaranma tarixi: 25.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, hamilə qalma ehtimalınız var. Bugünlərdə artıq aptekdən alacağınız sidik testini edə bilərsiniz. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam həkim mən iki ay aybaşını gecikmişəm hər ay beş gun dala atir vaxtinda olmuram düzü o an sevinirəmki hamilə qalmışam ama olmur aybaşı olandada cox agrilar olur niyə belə olur həmdəki üzr istəyirəm yoldaşımla olanda həmin əlaqədə qarnım çox agridir sancı gəlir bir anlıq bəs belə olursa niyə hamilə qalmıram o andada böyrəyim ağradır...?tşk edirəm
Sualın müəllifi: mələk Sualın yaranma tarixi: 25.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, ağrılarınızla bağlı araşdırma aparmaq lazımdır. Niyə ağrılarınız baş verir. Bu norma daxilində olan cüzi ağrılardı yoxsa həqiqətən hər hansı bir problemin göstəricisidirmi. Aybaşılarınızda gecikmə varsa buna dair müalicə almalısınız. Əlbəttə ki, aybaşı gecikməsi olan xanımın hamilə qalma ehtimalı aşağı düşür. Və buna dair müalicəyə ehtiyacınız ola bilər. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

salam hekim 12 hefdelik hamileyem hec bir problem yoxdu cinsi elaqenin bir ziyani ola biler?ve ya nece gunden bir olunmalidi?
Sualın müəllifi: mehriban Sualın yaranma tarixi: 25.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, əgər heç bir şikayətiniz, düşük təhlükəsi yoxdursa, münasibət ola bilər və buna heç bir kısıtlama yoxdur. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam hekim deyirler gundelik elaqe olanda hamile qalmag olmur ele?bes hamile qalmaq ucun nece gunden bir elaqe lazimdi?
Sualın müəllifi: afet Sualın yaranma tarixi: 25.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, çox səhv fikirdi, əksinə nə qədər tez-tez münasibət olarsa o qədər hamilə qalma ehtimalı yüksəkdir. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam hekim bagisliyin suala gore hekim mende elaqeden sora yeniki sperma iceri tokulenden 2-3dq sora qarnimin asagilarinda cuzi agrilar goynemeler olur niye olar bele?
Sualın müəllifi: guler Sualın yaranma tarixi: 25.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, baxmaq lazımdır. İltihabınız və yaxud uşaqlıq boynunda eroziya olma ehtimalı vardır. Baxıb dəyərləndirib dəqiqləşdirmək lazımdır. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam doktor.uzden edilen usm vastesiyle pis xestelikler vare xerceng ve s onlar gosderilir? Ginekoliji usmde
Sualın müəllifi: Gunay Sualın yaranma tarixi: 24.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, xərçəng və ya bədxassəli problemlər ultrasəs müayinəsində görülə bilər. Və yaxud şübhə yarada bilər və daha dərin araşdırılmağa göstəriş göstərə bilər. 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam doktor, hamile qalmamaq ucun ne meslehet gorerdiz? Hansi derman daha meslehetlidir, sonradan mene ziyani olmasin. 37 yawim var 1-2 il hele istemirem uwaqa qalim. Cox tewekkur edirem.
Sualın müəllifi: Elnare Sualın yaranma tarixi: 24.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, kontraseptiv vasitələr hər xanıma özəl olaraq, fərdi olaraq seçilir. Yəni həkim müayinəsində olursunuz, sizi müayinə edirik, müəyyən testlərdən keçiririk və sizə uyğun kontraseptiv vasitə seçirik.

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

Salam Doktor .Bilmek isteyirem ki , histereskopiya emeliyyati zamani (polip cixarma) endometrium nazikleshe bilermi (qalin olmadigi halda) ? Ve eger hekim sehvinde qashinib nazikleshibse bu zaman progestereon hormonuna ashagi dushmesi bash vere bilermi ?
Sualın müəllifi: lala Sualın yaranma tarixi: 24.02.2017
Cavablandıran həkim: Dr. Elnurə Mustafayeva Cavablandırılığı tarix: 28.02.2017

Salam, histereskopiya əməliyyatı ilə endometrial polipin çıxarılması endometriuma nazikləşmə o halda verə bilər ki, bundan başqa kürete de olunsun endometrium. Həkim səhvindən qaşınması mümkün deyil, yəni zatən həkimlər qaşıyırlar bu endometriumun bəzən xüsusiyyəti ilə də əlaqədar ola bilər. Sonradan problemlər yarana bilir. Progesteron hormonunun düşməsi bununla heç bir əlaqəsi yoxdur. 

 

Əlavə məlumat üçün telefon 055 285 54 80 Elnurə Mustafayeva

powered by smfaq